Sezona tikvica uveliko traje i zato iskoristite i pripremite različita jela. One se slažu sa svim namirnicama pa je kombinacija bezbroj.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 110 g brašna po izboru
- 100 g rendanog kačkavalja
- 50 g parmezana
- 1 jaje
- 3 kašike seckanog vlašca (ili pera mladog luka)
- 1 kašičica soli
Priprema:
Pre samog početka pripreme uključite rernu da se zagreva na 200 stepeni. Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje. Tikvice izrendajte i ocedite. U jednoj vangli pomešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine. Uzmite kašiku smese sipajte na pleh, tapkajte da je malo spljoštite da dobije oblik pljeskavice. Ponovite sa preostalom smesom. Pecite u zagrejanoj rerni 20-25 minuta, dok tikvice ne porumene i ne postanu hrskave.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom