Nema ni testa ni bešamela, ali izgledom dosta podseća na lazanje. Ukus je naravno drgačiji, jer su sastojci krompir, jaje i kobasica, ali ne sumnjamo da će vam se ovo tradicionalno mađarsko jelo svideti. 

Sastojci:

  • 5 srednjih krompira
  • 2 velika crna luka
  • 6 velikih jaja
  • 340 g kobasice 
  • 2 kocke putera, na sobne temperature
  • so, biber, začinska paprika 
  • 460 g pavlake
  • peršun

Priprema:

Krompir i jaja skuvajte, pa isecite na kolutove, kobasicu takođe. Luk isecite na rebarca i propržite na ulju dok se ne karamelizuje. 
Tepsiju premažite sa puterom i ređajte ovako: krompir, malo soli, bibera, pa luk, začinska paprika, kobasica, jaja, pa pavlaka, pa opet krompir, so, biber, začinska paprika, luk, kobasica, jaja, pavlaka. Pokrijte pek papirom, a zatim i folijom i pecite na 190°C nekih 45 minuta. Pospite seckanim peršunom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs