Nema ni testa ni bešamela, ali izgledom dosta podseća na lazanje. Ukus je naravno drgačiji, jer su sastojci krompir, jaje i kobasica, ali ne sumnjamo da će vam se ovo tradicionalno mađarsko jelo svideti.
Sastojci:
- 5 srednjih krompira
- 2 velika crna luka
- 6 velikih jaja
- 340 g kobasice
- 2 kocke putera, na sobne temperature
- so, biber, začinska paprika
- 460 g pavlake
- peršun
Priprema:
Krompir i jaja skuvajte, pa isecite na kolutove, kobasicu takođe. Luk isecite na rebarca i propržite na ulju dok se ne karamelizuje.
Tepsiju premažite sa puterom i ređajte ovako: krompir, malo soli, bibera, pa luk, začinska paprika, kobasica, jaja, pa pavlaka, pa opet krompir, so, biber, začinska paprika, luk, kobasica, jaja, pavlaka. Pokrijte pek papirom, a zatim i folijom i pecite na 190°C nekih 45 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem