Bešamel sos je jednostavan za pripremu i može se koristiti u mnogim jelima. Odlično se uklapa u lazanje ili bilo koju vrstu testenina, možete meso praviti sa ovim umakom...
Bešamel jeste kao što smo već napomenuli jednostavan za pripremu, ali je jako bitno da dok kuvate umak sve vreme budete pored šporeta i da mešate jer ne sme da zagori i ne sme da ima grudvice.
Nudimo vam osnovni recept koji, ako ispratite nećete pogrešiti. Uživajte!
Sastojci:
- 800 ml mleka
- 70 g putera
- 2 kašike brašna
- so, biber
Priprema:
Stavite mleko da se kuva i pre nego što provri sklonite sa ringle. U tiganju otopite puter i dodajte brašno, pa kuvajte i sve vreme mešajte nekih 2-3 min. Zatim u puter i brašno dodajte mleko i opet konstantno mešajte dok se sos malo ne zgusne. Posolite, pobobirite, pa kuvajte još par minuta, naravno uz konstantno mešanje. Sos na kraju pripreme treba da bude kremast.
Savet: Ako želite u bešamel sos možete da dodate i malo muskatnog oraščića, čisto da pojačate ukus.
Tri salate sa krastavcima koje ćete jesti celo leto
Pileća kapreze pasta salata
Letnja detoks kupus salata – gotova za 10 minuta i savršena za vrele dane
Kavijar od tikvica bez prženja – zdrav letnji namaz koji se jednostavno pravi
Recept za Dubai čizkejk