Bešamel sos je jednostavan za pripremu i može se koristiti u mnogim jelima. Odlično se uklapa u lazanje ili bilo koju vrstu testenina, možete meso praviti sa ovim umakom...
Bešamel jeste kao što smo već napomenuli jednostavan za pripremu, ali je jako bitno da dok kuvate umak sve vreme budete pored šporeta i da mešate jer ne sme da zagori i ne sme da ima grudvice.
Nudimo vam osnovni recept koji, ako ispratite nećete pogrešiti. Uživajte!
Sastojci:
- 800 ml mleka
- 70 g putera
- 2 kašike brašna
- so, biber
Priprema:
Stavite mleko da se kuva i pre nego što provri sklonite sa ringle. U tiganju otopite puter i dodajte brašno, pa kuvajte i sve vreme mešajte nekih 2-3 min. Zatim u puter i brašno dodajte mleko i opet konstantno mešajte dok se sos malo ne zgusne. Posolite, pobobirite, pa kuvajte još par minuta, naravno uz konstantno mešanje. Sos na kraju pripreme treba da bude kremast.
Savet: Ako želite u bešamel sos možete da dodate i malo muskatnog oraščića, čisto da pojačate ukus.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus