Obrok čorbica u kojoj imamo i mesa i povrća. Uz par kapi limuna je pravo letnje osveženje.

Sastojci:

  • 300 g belog mesa
  • 200 g blitve ili spanaća
  • 150 g šargarepe
  • 50 g celera
  • 300 g krompira
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 4 kašike prosa ili heljde
  • suvi začin, so, biber (po ukusu)
  • 4 kašike ulja
  • 2 litre vode
  • peršunovo ili celerovo lišće
  • 1 kašika brašna
  • Ostalo ako želite: mileram, kiselo mleko ili pavlaka, limun...

Priprema:

Ispržite sitno iseckano meso i luk na ulju. Dodajte iseckano povrće, pržite kratko pa nalijte vodom i kuvajte 10 minuta. Dodajte iseckanu blitvu i proso, iseckano peršunovo lišće, začine i kuvajze još 15 minuta. Izmešajte kašiku brašna sa 4 kašike vode pa ulijte u čorbu dok još kuva. Ostavite još 3-4 minute na ringli.

Jako je ukusna sa limunom i pavlakom, super je i ohlađena. Prijatno!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs