Ove špagete sa spanaćem i mlevnim mesom, se brzo pripremaju i zaista su ukusne i kada se ohlade. Sačuvajte ovaj recept jer ćete ga sigurno spremati.
Sastojci:
- 400 g špageta
- voda
- so, biber, origano, biljni začin
- 300 g spanaća
- 1 čen belog luka
- slanina čisto da zamiriše
- ulje
- 200 ml neutralne pavlake
- 100 ml voda u kojoj ste kuvali špagete
- 400g mlevenog mesa
- senf
- parmezan ili kačkavalj
- jaje
Priprema:
U slanoj vodi skuvajte špagete i očišćen i opran spanać. Sačuvajte oko 100 ml vode u kojoj su se kuvale špagete. U tiganju ispržite sitno iseckanu slaninu, a zatim je sklonite u tanjir. Sipjate ulje u tiganj i dodajte mleveno meso. Meso začinite sa biljnim začinom i biberom. Kada se meso isprži dodajte spanać, neutralnu pavlaku, senf, origano. Postepeno dodajte špagete i vodu. Dodajte parmezan i beli luk, pa probajte, po ukusu dodatno začinite. Dodajte jaje, pa sklonite sa šporeta. Dobro promešajte i servirajte.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus