Da li postoji osoba koja ne voli štrudlu sa makom? Ovaj jednostavni recept će vam se dopasti, sigurni smo.
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 1 jaje
- 1 žumance
- 10 g kvasca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- korica limuna
- malo soli
- 350-400 g brašna
Nadev:
- 200 g maka
- 100 g suvog groždja
- šećer po želji
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad zapeni dodati jaje, koricu limuna i ulje a zatim dodavati brašno i zamesiti srednje tvrdo testo. Pokriti da testo odmori. Mak samleti dodati malo mleka i šećera po želji. Suvo grožđe potopiti u rum.
Naraslo testo istresti na sto pa ga premesiti malo i pokriti da odmori 5 min. U mak mleven ( ja sam mlela u mašini za kafu sa malo šećera) dodati oceđeno suvo grožđe. Dodati oko 100 ml provrelog mleka i izjednačiti.
Testo razviti u krug, pa iseći na osmine. Na svaku osminu staviti punu kašiku maka pa pritisnuti rukom. Ostatak staviti na sredinu. Savijati svaku osmenu prema sredinu i formirati cvet kao u Videu.
Ostaviti da odmori pokriveno 15 min pa premazati žumancetom u koji ste dodali malo ulja. Posuti bademovim ljuspicama po želji. Peći na 180 stepeni C oko 40 min. Prečnik pleha je 22 cm.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem