Slatko kisela kombinacija ukusa, idelana za sve ljubitelje višanja. Ukusom podseća na palačinke sa kremom i višnjama (samo se brže priprema ). 

Sastojci:

  • 500g kora za pitu
  • 2 jajeta
  • 80 g griza
  • 80 ml ulja
  • 300 ml mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 450 g višanja
  • 80 g čokolade
  • 10 g vanilin šećera
  • 100-150 g šećera
  • šećer u prahu

Priprema:

Operite, očistite i procedite višnje. Dodajte im šećer i vanilin šećer pa dobro promešajte. Uključite rernu da se greje na 200 C. U činji sjedinite jaja, ulje, mleko, griz, prašak za pecivo, pa dobro promešajte. Kore podelite tako da dobijete 4 štrudle.

Sve kore iz jedne štrudle premažite sa 3-4 kašike, sem poslednje. Na nju uz ivicu poredjajte višnje, a preko pospite 2-3 kašike izrendane čokolade. Isti postupak ponovite sa ostalim štrudlama-rolatima. Štrudle premažite sa ostatkom fila. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne porumene(oko 20-30 minuta).

Pečene štrudle prekrijte folijom ili čistom krpom i ostavite da se dobro ohlade, pa isecite.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Cooking.rs