Slatko kisela kombinacija ukusa, idelana za sve ljubitelje višanja. Ukusom podseća na palačinke sa kremom i višnjama (samo se brže priprema ).
Sastojci:
- 500g kora za pitu
- 2 jajeta
- 80 g griza
- 80 ml ulja
- 300 ml mleka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 450 g višanja
- 80 g čokolade
- 10 g vanilin šećera
- 100-150 g šećera
- šećer u prahu
Priprema:
Operite, očistite i procedite višnje. Dodajte im šećer i vanilin šećer pa dobro promešajte. Uključite rernu da se greje na 200 C. U činji sjedinite jaja, ulje, mleko, griz, prašak za pecivo, pa dobro promešajte. Kore podelite tako da dobijete 4 štrudle.
Sve kore iz jedne štrudle premažite sa 3-4 kašike, sem poslednje. Na nju uz ivicu poredjajte višnje, a preko pospite 2-3 kašike izrendane čokolade. Isti postupak ponovite sa ostalim štrudlama-rolatima. Štrudle premažite sa ostatkom fila. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne porumene(oko 20-30 minuta).
Pečene štrudle prekrijte folijom ili čistom krpom i ostavite da se dobro ohlade, pa isecite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem