Bilo da ih volite sa slatkim ili slanim namazima, palačinke su uvek dobar izbor.
Sastojci:
- 1 jaje
- 20 kašika brašna
- 1 šolja mleka (srednja šolja za kafu)
- malo tople vode (otprilike pola šolje za kafu)
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- pola šolje ulja
Priprema:
Sve sastojke dobro umutiti da smesa posane ujednačena i da nema grudvica. Zagrejati tiganj za palačinke, malo ga podmazati. Kutlačom sipati smesu u tiganj i pržiti sa obe strane. Filovati po želji.
A iskusne domaćice znaju i trik kako da budu mekane a ne "gumene". Naime, treba u smesu sipati mlako mleko i umutiti malo gušće testo. Na kraju dodajte šolju vrele vode da bi bile vazdušaste i obavezno mutite mikserom testo.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus