Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slatka testa

NEMA KO IH NE VOLI: Osnovni recept za testo za palačinke, plus trik kako da ne budu gumene, već mekane i vazdušaste

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Obradujte ukućane ovog vikenda slasnim palačinkama.

Izvor: Shutterstock

Bilo da ih volite sa slatkim ili slanim namazima, palačinke su uvek dobar izbor. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 20 kašika brašna
  • 1 šolja mleka (srednja šolja za kafu)
  • malo tople vode (otprilike pola šolje za kafu)
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • pola šolje ulja

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sve sastojke dobro umutiti da smesa posane ujednačena i da nema grudvica. Zagrejati tiganj za palačinke, malo ga podmazati. Kutlačom sipati smesu u tiganj i pržiti sa obe strane. Filovati po želji.

A iskusne domaćice znaju i trik kako da budu mekane a ne "gumene". Naime, treba u smesu sipati mlako mleko i umutiti malo gušće testo. Na kraju dodajte šolju vrele vode da bi bile vazdušaste i obavezno mutite mikserom testo.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti