Bilo da ih volite sa slatkim ili slanim namazima, palačinke su uvek dobar izbor.
Sastojci:
- 1 jaje
- 20 kašika brašna
- 1 šolja mleka (srednja šolja za kafu)
- malo tople vode (otprilike pola šolje za kafu)
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- pola šolje ulja
Priprema:
Sve sastojke dobro umutiti da smesa posane ujednačena i da nema grudvica. Zagrejati tiganj za palačinke, malo ga podmazati. Kutlačom sipati smesu u tiganj i pržiti sa obe strane. Filovati po želji.
A iskusne domaćice znaju i trik kako da budu mekane a ne "gumene". Naime, treba u smesu sipati mlako mleko i umutiti malo gušće testo. Na kraju dodajte šolju vrele vode da bi bile vazdušaste i obavezno mutite mikserom testo.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem