Isprobajte palačinke na malo drugačiji način.
Sastojci:
Za palačinke:
- 3 jaja
- so
- 125 ml mleka
- 125 g brašna
Za fil:
- orasi (proprženi i samleveni)
- 4 kašike šećera
- malo rendane kore od limuna ili pomorandže
- 1 vanilin šećer
- malo mleka
Za šato:
- 1 dl belog vina
- 3 jajeta
- 50 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Umutiti smesu od sastojaka za palačinke i ispžiti ih.
Jaja, 1/2 kašičice soli i mleko umutiti mikserom. Umešati brašno i ostaviti testo da odstoji.
Odvojiti belanca od žumanaca, sipati vanilin šećer i napraviti čvrstu penu. Posebno na pari skuvati žumanca sa šećerom i belim vinom. Kad masa postane vazdušasta, skinuti sa pare (ne sme da se prekuva da se ne bi zgrudvala), sjediniti (toplo) sa penom od belanaca i dodati malo meda (nije neophodno).
Orahe propržiti dodati šećer, malo rendane kore od limuna ili narandže, vanilin šećer i malo mleka (toliko da smesa bude razmaziva).
Nafilovati palačinke i preliti šatoom.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno