Turski specijalitet koji je veoma popularan kod nas, izuzetno ukusan i kremast, a i lako se priprema.
Sastojci:
- 1/2 l mleka
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera
- 30 g gustina
- 30 g brašna
- 100 g čokolade
- 50 g maslaca
- 100 g slatke pavlake ili šlaga
- 70 g kokosa
Priprema:
Brašno i gustin izmešati. U mleko dodati šećer i vanlin šećer pa zakuvati. Dodati brašno i gustin. U skuvanu vruću kremu dodati maslac i čokoladu i dobro izjednačiti. Kokos rasporediti po celom poslužavniku 30x20 cm pa vruću kremu polako rasporediti po kokosu. Kašikom izravnati. Ostaviti da se ohladi sat vremena ili pola sata u zamrzivaču. Umutiti šlag ili slatku pavlaku pa rasporediti po ohlađenom pudingu.
Iseći nožem najpre po sredini na dužem delu pa po širini na trake. Špatunom polako podići početni deo pa uviti male rolate. Pri uvijanju malo puca ali tako mora pa pospite kokosom preko toga. Ređati u tacnu i ohladiti.
Napomena:
Da biste lakše sekli malo nož premažite uljem da se na nož ne lepi šlag.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus