Turski specijalitet koji je veoma popularan kod nas, izuzetno ukusan i kremast, a i lako se priprema.
Sastojci:
- 1/2 l mleka
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera
- 30 g gustina
- 30 g brašna
- 100 g čokolade
- 50 g maslaca
- 100 g slatke pavlake ili šlaga
- 70 g kokosa
Priprema:
Brašno i gustin izmešati. U mleko dodati šećer i vanlin šećer pa zakuvati. Dodati brašno i gustin. U skuvanu vruću kremu dodati maslac i čokoladu i dobro izjednačiti. Kokos rasporediti po celom poslužavniku 30x20 cm pa vruću kremu polako rasporediti po kokosu. Kašikom izravnati. Ostaviti da se ohladi sat vremena ili pola sata u zamrzivaču. Umutiti šlag ili slatku pavlaku pa rasporediti po ohlađenom pudingu.
Iseći nožem najpre po sredini na dužem delu pa po širini na trake. Špatunom polako podići početni deo pa uviti male rolate. Pri uvijanju malo puca ali tako mora pa pospite kokosom preko toga. Ređati u tacnu i ohladiti.
Napomena:
Da biste lakše sekli malo nož premažite uljem da se na nož ne lepi šlag.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Jogurt torta sa borovnicama
Jednostavna fokača sa kulenom i sirom
Kako da testo naraste bez kvasca - 2 brza trika koja provereno deluju
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka