Najlepša verzija čuvenog kolača.
Sastojci:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 190 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 1 kašika ekstrata od vanile ( po želji )
Preliv:
- 180 ml mleka
- 200 g šećera
- 40 g margarina
- 170 g čokolade za kuvanje
- 150 g kokosa
- 3 kašike vode ( po potrebi )
Priprema:
Nije potrebno razdavajati jaja nego ih lupate zajedno 5 minuta pa dodate prstohvat soli i šećer pa nastavite lupanje još toliko. U toku mućenja dodajte ekstrat od vanile. Dodati brašno i prašak za pecivo pa sjediniti varjačom.
Zagrejati rernu na 180 stepeni pa smesu istresti u četvrtasti pleh dimenzija 25 x 25. I peći oko 20 minuta. Smesa može da se istrese i u pleh 23 x 23 cm, samo ne veći, jer treba da je biskvit deblji, jer se seče po pola. Pečen biskvit ostaviti da se ohladi pa preseći vodoravno da se dobiju dve tanke kore.
Na ringlu staviti mleko, šećer i margarin, pa kad prokuva skloniti pa staviti čokoladu pa mešati da se otopi i sjedini. Ovom smesom premazati kore, obe. Presećenu koru otvoriti kao knjigu pa unutrašnje strane namazati i onda poklopiti opet. Iseći na kockice, prvo na pola, pa u krst, pa svaki kvadrat još na krst.
Svaku kockicu umakati u preliv koji je ostao. Ako vam je preliv pregust dodati 3 kašike vrele vode. Posle umakanja kockica u preliv uvaljajte u kokos pa slažite na tacnu. Punjeni čupavci se mogu poslužiti odmah!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus