Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Nov način za pripremu tradicionalne poslastice: PUNJENI ČUPAVCI ukusniji od običnih

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Nov način za pripremu tradicionalne poslastice: PUNJENI ČUPAVCI ukusniji od običnih

Izvor: Foto: Shutterstock

Najlepša verzija čuvenog kolača.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 190 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 kašika ekstrata od vanile ( po želji )

Preliv:

  • 180 ml mleka
  • 200 g šećera
  • 40 g margarina
  • 170 g čokolade za kuvanje
  • 150 g kokosa
  • 3 kašike vode ( po potrebi )

Priprema:

Nije potrebno razdavajati jaja nego ih lupate zajedno 5 minuta pa dodate prstohvat soli i šećer pa nastavite lupanje još toliko. U toku mućenja dodajte ekstrat od vanile. Dodati brašno i prašak za pecivo pa sjediniti varjačom.

Zagrejati rernu na 180 stepeni pa smesu istresti u četvrtasti pleh dimenzija 25 x 25. I peći oko 20 minuta. Smesa može da se istrese i u pleh 23 x 23 cm, samo ne veći, jer treba da je biskvit deblji, jer se seče po pola. Pečen biskvit ostaviti da se ohladi pa preseći vodoravno da se dobiju dve tanke kore.

Na ringlu staviti mleko, šećer i margarin, pa kad prokuva skloniti pa staviti čokoladu pa mešati da se otopi i sjedini. Ovom smesom premazati kore, obe. Presećenu koru otvoriti kao knjigu pa unutrašnje strane namazati i onda poklopiti opet. Iseći na kockice, prvo na pola, pa u krst, pa svaki kvadrat još na krst.

Svaku kockicu umakati u preliv koji je ostao. Ako vam je preliv pregust dodati 3 kašike vrele vode. Posle umakanja kockica u preliv uvaljajte u kokos pa slažite na tacnu. Punjeni čupavci se mogu poslužiti odmah!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: domacirecepti.net

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti