Ako volite mekane kolače sa voćem, od čije pripreme vam miriše cela kuća onda je ovaj klasični desert pravi izbor. 

Sastojci:

  • 5 jaja
  • prstohvat soli
  • 150-200 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 150 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 300 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 400 g višanja
  • 30 g griza
  • šećer u prahu

Priprema:

Jaja umutite, a zatim postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, pa mutite sve dok se šećer potpuno ne rastopi. Postepeno dodajte jogurt i ulje. Ne prestajte da mutite. 

Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Mutite dok ne dobijete glatko testo. 

Otkriću vam tajnu kako da pripremite višnje! Oljuštite ih od koštica i ocedite višak tečnosti, a zatim uvaljajte u griz. Tako pripremljene višnje rasporedite po plehu i testu po želji. Možete ih sasvim utisnuti u sredinu kolača ili ih ostaviti na vrhu.

Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15 minuta, a zatim na 180°C oko 10-15 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen.

Kada se kolač ohladi, isecite na kocke i pospite šećerom u prahu!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: cooking.rs