Ako volite mekane kolače sa voćem, od čije pripreme vam miriše cela kuća onda je ovaj klasični desert pravi izbor.
Sastojci:
- 5 jaja
- prstohvat soli
- 150-200 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 150 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 400 g višanja
- 30 g griza
- šećer u prahu
Priprema:
Jaja umutite, a zatim postepeno dodajte šećer i vanilin šećer, pa mutite sve dok se šećer potpuno ne rastopi. Postepeno dodajte jogurt i ulje. Ne prestajte da mutite.
Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Mutite dok ne dobijete glatko testo.
Otkriću vam tajnu kako da pripremite višnje! Oljuštite ih od koštica i ocedite višak tečnosti, a zatim uvaljajte u griz. Tako pripremljene višnje rasporedite po plehu i testu po želji. Možete ih sasvim utisnuti u sredinu kolača ili ih ostaviti na vrhu.
Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15 minuta, a zatim na 180°C oko 10-15 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen.
Kada se kolač ohladi, isecite na kocke i pospite šećerom u prahu!
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem