Od malena smo jeli oblande zato što je mamama i bakama to bio najbrži kolač, a svi ga vole. Svako je stavljao različite filove bilo da je čokoladni ili sa orasima, a neko je pravio i sa keksom.
Ova kombinacija keksa i čokolade će vas oduševiti. Čak i da ste ljubitelj klasičnih torti sa čokoladom ili orasima, ovim sitnim kolačima nećete moći da odolite.
Sastojci:
- 3 dl mleka
- 3 lista oblande
- 1 margarin
- 300 g šećera
- 3 rebra čokolade
- 500 g mlevenog keksa
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade
Priprema:
Mleko i šećer stavite da provri, zatim dodajte margarin da se rastopi, lagano promešajte, pa dodajte keks. Promešajte, pa dobijeni fil podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte otopljenu čokoladu. Prvi list oblande namažite žutim filom, preklopite drugim listo koji možete crnim filom. Preklopite trećim listom koji po želji možete i ne morate preliti rastopljenm čokoladom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Recept poslala Vanja Mitrović
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus