Od malena smo jeli oblande zato što je mamama i bakama to bio najbrži kolač, a svi ga vole. Svako je stavljao različite filove bilo da je čokoladni ili sa orasima, a neko je pravio i sa keksom. 

Ova kombinacija keksa i čokolade će vas oduševiti. Čak i da ste ljubitelj klasičnih torti sa čokoladom ili orasima, ovim sitnim kolačima nećete moći da odolite. 

Sastojci:

  • 3 dl mleka
  • 3 lista oblande
  • 1 margarin
  • 300 g šećera
  • 3 rebra čokolade
  • 500 g mlevenog keksa

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade

Priprema:

Mleko i šećer stavite da provri, zatim dodajte margarin da se rastopi, lagano promešajte, pa dodajte keks. Promešajte, pa dobijeni fil podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte otopljenu čokoladu. Prvi list oblande namažite žutim filom, preklopite drugim listo koji možete crnim filom. Preklopite trećim listom koji po želji možete i ne morate preliti rastopljenm čokoladom. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Recept poslala Vanja Mitrović