Ne postoji osoba koja ne voli čokoladnu tortu, a sa ovom ćete svima izmamiti osmeh na lice.

Sastojci:

60 g putera

150 g prah šećera

60 g susamovog ulja

2 jajeta

300 g brašna

30 g mleka u prahu

20 g kakao praha

malo soli

1 kašičica sode bikarbone

180 g mlečne čokolade

200 ml mleka

1 kašičica ekstrakta vanile

1/2 kašičice ekstrakta badema

Za fil:

320 g mlečne čokolade

1 kašičica ekstrakta vanile

na vrh noža soli

200 ml slatke pavlake za šlag

Priprema:

Ugrejte rernu na 180°C stepeni. Podmažite puterom 2 okrugla kalupa za tortu (prečnika 20-25 cm) i poprašite ih brašnom. Umutite puter sa šećerom, uljem i jajima dok se sve dobro ne sjedini. U činiji izmešajte prosejano brašno, mleko u prahu, kakao, sodu bikarbonu i so. U mešavinu s puterom dodajte brašno, otopljenu čokoladu, pola mleka i ekstrakte. Mutite dok se sjedini, pa smanjite brzinu miksera i polako dodajte ostatak mleka. Podelite testo u dva pleha i pecite 20 do 25 minuta (proverite čačkalicom da li je pečeno). Ostavite da se ohladi. Za fil, iseckajte čokoladu, dodajte so i vanilu. Ugrejte pavlaku ali pazite da ne provri. Prelijte je preko čokolade i mešajte sve dok se ne otopi. Kad dobijete glatku mešavinu bez grudvica, stavite u frižider i neka stoji sat vremena. Mutite ohlađenu smesu mikserom dok ne postane penasta (oko 3 minuta). Odmah filujte tortu i premažite je odozgo.

Ukrasite po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: lepaisrecna.rs