Ne postoji osoba koja ne voli čokoladnu tortu, a sa ovom ćete svima izmamiti osmeh na lice.
Sastojci:
60 g putera
150 g prah šećera
60 g susamovog ulja
2 jajeta
300 g brašna
30 g mleka u prahu
20 g kakao praha
malo soli
1 kašičica sode bikarbone
180 g mlečne čokolade
200 ml mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
1/2 kašičice ekstrakta badema
Za fil:
320 g mlečne čokolade
1 kašičica ekstrakta vanile
na vrh noža soli
200 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
Ugrejte rernu na 180°C stepeni. Podmažite puterom 2 okrugla kalupa za tortu (prečnika 20-25 cm) i poprašite ih brašnom. Umutite puter sa šećerom, uljem i jajima dok se sve dobro ne sjedini. U činiji izmešajte prosejano brašno, mleko u prahu, kakao, sodu bikarbonu i so. U mešavinu s puterom dodajte brašno, otopljenu čokoladu, pola mleka i ekstrakte. Mutite dok se sjedini, pa smanjite brzinu miksera i polako dodajte ostatak mleka. Podelite testo u dva pleha i pecite 20 do 25 minuta (proverite čačkalicom da li je pečeno). Ostavite da se ohladi. Za fil, iseckajte čokoladu, dodajte so i vanilu. Ugrejte pavlaku ali pazite da ne provri. Prelijte je preko čokolade i mešajte sve dok se ne otopi. Kad dobijete glatku mešavinu bez grudvica, stavite u frižider i neka stoji sat vremena. Mutite ohlađenu smesu mikserom dok ne postane penasta (oko 3 minuta). Odmah filujte tortu i premažite je odozgo.
Ukrasite po želji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus