U Subotici se služe jela više različitih nacionalnih kuhinja, pod čijim uticajem su nastali i mnogi slatkiši, kao što je i "šuhajda" kremasti kolač, koji se ovde tradicionalno sprema.
Sastojci:
- 5 jaja
- 200 g čokolade (za korpice)
- 400 g šećera
- 250 g margarina
- 2-3 kašike sveže kafe ili 2-3 kašike otopljene čokolade
Priprema:
Čokoladu otopiti na blagoj temperaturi, pa dok je topla pomoću kuhinjske četke pažljivo premazati papirne korpice. Ostaviti ih u frižideru da se čokolada stegne. Po potrebi ponoviti postupak. Jaja umutiti sa šećerom, pa ih kuvati na pari oko pola sata, dok se varjača ne otisne. Posebno umutiti margarin sa 2-3 kašike otopljene čokolade ili sveže kafe, a potom ga sastaviti sa ohlađenim kremom. Papirne korpice pažljivo odvojiti od čokolade. Čokoladne korpice puniti filom i dekorisati seckanim orasima ili kandiranim voćem po želji.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus