U Subotici se služe jela više različitih nacionalnih kuhinja, pod čijim uticajem su nastali i mnogi slatkiši, kao što je i "šuhajda" kremasti kolač, koji se ovde tradicionalno sprema.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 200 g čokolade (za korpice)
  • 400 g šećera
  • 250 g margarina
  • 2-3 kašike sveže kafe ili 2-3 kašike otopljene čokolade

Priprema:

Čokoladu otopiti na blagoj temperaturi, pa dok je topla pomoću kuhinjske četke pažljivo premazati papirne korpice. Ostaviti ih u frižideru da se čokolada stegne. Po potrebi ponoviti postupak. Jaja umutiti sa šećerom, pa ih kuvati na pari oko pola sata, dok se varjača ne otisne. Posebno umutiti margarin sa 2-3 kašike otopljene čokolade ili sveže kafe, a potom ga sastaviti sa ohlađenim kremom. Papirne korpice pažljivo odvojiti od čokolade. Čokoladne korpice puniti filom i dekorisati seckanim orasima ili kandiranim voćem po želji.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs