Voćne torte su osvežavajuće, a posebno su ukusne kada se lako prave i kada ne oduzimaju mnogo vremena. 

Sastojci:

  • 7 kajsija 
  • 15 g putera
  • 50 g + 1 kašika šećera 
  • 1 jaje 
  • korica limuna
  • 50 ml ulja
  • 160 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 


Priprema:
Izvadite koštice i podelite kajsije na pola. U tiganju istopite puter i dodajte šećer (1 kašiku). Mešajte dok se sve ne sjedini, a zatim poređajte kajsije po dnu. Onaj deo gde je bila koštica treba da bude okrenut ka dnu. Ostavite tako manje od minut i sklonite sa šporeta. 

Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte koricu limuna (rendnanu) i ulje. Dobro sjedinite. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i lepo promešajte. Rasporedite testo preko kajsija. Vratite na šporet, poklopite i pecite samo nekih 10-15 minuta. Zatim uz pomoć tanjira okrenite tortu, malo nauljite tiganja i onda je vratite, ali na dnu sada da bude testo. Opet poklopite i pecite još 10 minuta. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs