Voćne torte su osvežavajuće, a posebno su ukusne kada se lako prave i kada ne oduzimaju mnogo vremena.
Sastojci:
- 7 kajsija
- 15 g putera
- 50 g + 1 kašika šećera
- 1 jaje
- korica limuna
- 50 ml ulja
- 160 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema:
Izvadite koštice i podelite kajsije na pola. U tiganju istopite puter i dodajte šećer (1 kašiku). Mešajte dok se sve ne sjedini, a zatim poređajte kajsije po dnu. Onaj deo gde je bila koštica treba da bude okrenut ka dnu. Ostavite tako manje od minut i sklonite sa šporeta.
Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte koricu limuna (rendnanu) i ulje. Dobro sjedinite. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i lepo promešajte. Rasporedite testo preko kajsija. Vratite na šporet, poklopite i pecite samo nekih 10-15 minuta. Zatim uz pomoć tanjira okrenite tortu, malo nauljite tiganja i onda je vratite, ali na dnu sada da bude testo. Opet poklopite i pecite još 10 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem