Zanimljiv desert koji se brzo pravi.
Sastojci:
- 4 kruške
- 2 jajeta
- 120 g šećera
- 1/3 šolje vode
- 1/3 šolje ulja
- 120 g brašna
- 60 g kakaoa u prahu
- 1 kašičica praška za pecivo
- 60 g usitnjenih oraha
- 1/2 šolje mleka
Fil za kruške:
- 100 g bademovog brašna
- 80 g šećera u prahu
- 10 g mlevenih oraha
- 1 kašika vode
Foto: Shutterstock shutterstock_1752166526-2
Priprema:
Isecite dno na kruškama, pa ih izdubite. U posudi pomešajte sastoje za fil, pa napunite kruške. Poređajte ih u kalup za tortu. U drugoj posudi pomešajte jaja i šećer i umutite. Zatim dodajte vodu i ulje pa opet lepo umutite. Sipajte brašno, kakao i orahe. Opet mutite dok ne sjedinite smesu. Zatim dodajte mleko i promešajte. Dobijenu smesu prelijte preko krušaka i pecite na 180°C nekih 40 minuta. Skinite kalup, prelijte topljenom čokoladom ili šećerom u prahu i ukrasite celim orasima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom