Zanimljiv desert koji se brzo pravi.

Sastojci:

  • 4 kruške
  • 2 jajeta
  • 120 g šećera
  • 1/3 šolje vode
  • 1/3 šolje ulja
  • 120 g brašna
  • 60 g kakaoa u prahu
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 60 g usitnjenih oraha
  • 1/2 šolje mleka

Fil za kruške:

  • 100 g bademovog brašna
  • 80 g šećera u prahu
  • 10 g mlevenih oraha
  • 1 kašika vode
Čokoladna torta sa celim kruškama
Foto: Shutterstock shutterstock_1752166526-2

Priprema:

Isecite dno na kruškama, pa ih izdubite. U posudi pomešajte sastoje za fil, pa napunite kruške. Poređajte ih u kalup za tortu. U drugoj posudi pomešajte jaja i šećer i umutite. Zatim dodajte vodu i ulje pa opet lepo umutite. Sipajte brašno, kakao i orahe. Opet mutite dok ne sjedinite smesu. Zatim dodajte mleko i promešajte. Dobijenu smesu prelijte preko krušaka i pecite na 180°C nekih 40 minuta. Skinite kalup, prelijte topljenom čokoladom ili šećerom u prahu i ukrasite celim orasima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs