Da ne bismo opterećivali organizam i varili hranu predugo bitno je da našu ishranu prilagodimo vremenu i sezoni. Zbog toga vam danas predstavljamo recept za paprike punjene sirom koje su lagane, a svakako će vas zasititi. Ukoliko ste pak ljubitelji klasičnih punjenih paprika recept pronađite OVDE.
Sastojci:
- 6 -8 paprika
- 350 -400g sira
- 2 jaja
- 1 puna kašika griza
- so, biber
- 3-4 čena belog luka
- ulje
- peršunov list
- 1 veći paradajz
Priprema:
Sir izdrobiti, dodati jaja, biber, so, peršunov list, griz i izdrobljen beli luk. Sve dobro izjednačiti.
Puniti paprike koje ste dobro oprali i izvadili seme. Zatvarati kriškama paradajza.
Preliti uljem i peći na 220 stepeni oko 40-50 min da se paprike lepo zarumene i tećnost ispari.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća