Da ne bismo opterećivali organizam i varili hranu predugo bitno je da našu ishranu prilagodimo vremenu i sezoni. Zbog toga vam danas predstavljamo recept za paprike punjene sirom koje su lagane, a svakako će vas zasititi. Ukoliko ste pak ljubitelji klasičnih punjenih paprika recept pronađite OVDE.
Sastojci:
- 6 -8 paprika
- 350 -400g sira
- 2 jaja
- 1 puna kašika griza
- so, biber
- 3-4 čena belog luka
- ulje
- peršunov list
- 1 veći paradajz
Priprema:
Sir izdrobiti, dodati jaja, biber, so, peršunov list, griz i izdrobljen beli luk. Sve dobro izjednačiti.
Puniti paprike koje ste dobro oprali i izvadili seme. Zatvarati kriškama paradajza.
Preliti uljem i peći na 220 stepeni oko 40-50 min da se paprike lepo zarumene i tećnost ispari.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem