Da ne bismo opterećivali organizam i varili hranu predugo bitno je da našu ishranu prilagodimo vremenu i sezoni. Zbog toga vam danas predstavljamo recept za paprike punjene sirom koje su lagane, a svakako će vas zasititi. Ukoliko ste pak ljubitelji klasičnih punjenih paprika recept pronađite OVDE.

Sastojci:

  • 6 -8 paprika
  • 350 -400g sira
  • 2 jaja
  • 1 puna kašika griza
  • so, biber
  • 3-4 čena belog luka
  • ulje
  • peršunov list 
  • 1 veći paradajz

Priprema:

Sir izdrobiti, dodati jaja, biber, so, peršunov list, griz i izdrobljen beli luk. Sve dobro izjednačiti.

Puniti paprike koje ste dobro oprali i izvadili seme. Zatvarati kriškama paradajza.

Preliti uljem i peći na 220 stepeni oko 40-50 min da se paprike lepo zarumene i tećnost ispari.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs