Ukoliko postite ili samo želite da isprobate neko novo jelo bez mesa, ove paprike će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
- 10 paprika
- 50 g pirinča
- 1 krompir
- 2 šargarepe
- 1/2 tikvice
- 1 koren peršuna
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 2 sveža paradajza
- crvena mlevena paprika
- biber, so
- peršunov list
- 200 ml kuvanog paradajza
- 200 ml vode
- 1 kašičica brašna
- ulje
Priprema:
Svo povrće iseckati na kockice. Na ulju propržiti glavicu crnog luka, dodati šargarepu pa kad se malo proprže dodati svo ostalo povrće.
Dodati beli luk, crvenu papriku, pirinač, biber, so, peršunov list. Sve izmešati i puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza .
Ređati u podmazan pleh. Izmešati paradajz vodu i dodati brašnio. Izjednačiti. Sve sipati preko paprika i preliti malo uljem. Peći na 220 stepeni oko sat vremena.
Napomena:
Paprike prvih pola sata pokriti folijom pa otkriti i zapeći.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus