Ovaj hleb možete da pripremate i sa mlevenim mesom i za to vam treba oko 200 g. Takođe, možete da pravite i sa piletinim i tada uzmite 250-300 g. Sastojke možete birati po želji. 

Sastojci:

  • 1 vekna hleba (beli ili integralni)
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • oko 100 g iseckanih tikvica
  • oko 100 g iseckanog plavog patliđžana
  • oko 100 g karfiola
  • 1 čen belog luka
  • 1 veliki paradajz
  • 50 g kukuruza šećerca
  • peršunovo lišće
  • 100 g maslaca + još malo da se premaže pečena vekna
  • 300 ml vode
  • 3 jajeta
  • 200 g milerama, kisele pavlake ili šolja jogurta

Priprema:

Izdinstajte luk na maslacu, dodajte svo iseckano povrće, dinstajte 5 minuta. U sredinu tiganja stavite ceo paradajz, malo ga pritisnite, nalijte vodom i sve poklopite, pa krčkajte dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte iseckano peršunovo lišće. Posolite, pobiberite i ako želite dodajte još začine koje volite.

Izdubite hleb, pa tu sredinu iskidajte ili iseckajte, umešajte u fil od povrća. Nafilujte veknu, prelijte prelivom od jaja i mirelama ili pavlake. Sve umotajte u foliju, pa pecite u već zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. Pečeno premažite dok je toplo maslacem. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: serpica.net