Ovaj hleb možete da pripremate i sa mlevenim mesom i za to vam treba oko 200 g. Takođe, možete da pravite i sa piletinim i tada uzmite 250-300 g. Sastojke možete birati po želji.
Sastojci:
- 1 vekna hleba (beli ili integralni)
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- oko 100 g iseckanih tikvica
- oko 100 g iseckanog plavog patliđžana
- oko 100 g karfiola
- 1 čen belog luka
- 1 veliki paradajz
- 50 g kukuruza šećerca
- peršunovo lišće
- 100 g maslaca + još malo da se premaže pečena vekna
- 300 ml vode
- 3 jajeta
- 200 g milerama, kisele pavlake ili šolja jogurta
Priprema:
Izdinstajte luk na maslacu, dodajte svo iseckano povrće, dinstajte 5 minuta. U sredinu tiganja stavite ceo paradajz, malo ga pritisnite, nalijte vodom i sve poklopite, pa krčkajte dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte iseckano peršunovo lišće. Posolite, pobiberite i ako želite dodajte još začine koje volite.
Izdubite hleb, pa tu sredinu iskidajte ili iseckajte, umešajte u fil od povrća. Nafilujte veknu, prelijte prelivom od jaja i mirelama ili pavlake. Sve umotajte u foliju, pa pecite u već zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. Pečeno premažite dok je toplo maslacem.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: serpica.net
Lagani krompir paprikaš
Slavski rolat sa jajima i vlašcem
Slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom
Pire krompir sa keljom na irski način
Zimnica od zelenog paradajza