Ovo jelo će obožavati svi jer se pravi od omiljenih namirnica, a ako vam nije dovoljno za ručak samo povrće, onda složenac možete da poslužite sa nekim mesom po izboru.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 300 g tikvica
- 200 ml kisele pavlake
- 1 crni luk
- 50 g sira
- 100 ml mleka
- 1 kašika glatkog brašna
- 1 čen belog luka
- so, biber
- muškatni oraščić
- majčina dušica
Priprema:
Krompir (oljuštite) i tikvice (nemojte da ljuštite) isecite na kolutove. Krompir isecte na tanje kolutove od tikvica. Vatrostalnu posudu premažite maslacem i poređajte krompir i tikvice. Luk isecite na tanke kolutove i stavite preko. Sve pospite majčinom dušicom.
Razmutite brašno u mleku, dodajte pavlaku, sitno naseckan beli luk, so, biber i narendani muškatni oraščić. Prelijte preko krompira i tikvica. Pecite na 200°C oko pola sata. Pospite narendanim sirom i pecite još 10-15 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs/gastro.24sata.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom