Ovo jelo će obožavati svi jer se pravi od omiljenih namirnica, a ako vam nije dovoljno za ručak samo povrće, onda složenac možete da poslužite sa nekim mesom po izboru.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 300 g tikvica
  • 200 ml kisele pavlake
  • 1 crni luk
  • 50 g sira
  • 100 ml mleka
  • 1 kašika glatkog brašna
  • 1 čen belog luka
  • so, biber
  • muškatni oraščić
  • majčina dušica

Priprema:
Krompir (oljuštite) i tikvice (nemojte da ljuštite) isecite na kolutove. Krompir isecte na tanje kolutove od tikvica. Vatrostalnu posudu premažite maslacem i poređajte krompir i tikvice. Luk isecite na tanke kolutove i stavite preko. Sve pospite majčinom dušicom.

Pročitajte i: Čokoladna torta koja se peče 5 minuta

Razmutite brašno u mleku, dodajte pavlaku, sitno naseckan beli luk, so, biber i narendani muškatni oraščić. Prelijte preko krompira i tikvica. Pecite na 200°C oko pola sata. Pospite narendanim sirom i pecite još 10-15 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs/gastro.24sata.hr