Postaće vam omiljeno jelo.
Sastojci:
- 3 tikvice (oko 600 g)
- 150 g polutvrdog sira
- 120 g šunke
- 1 čen belog luka
- malo peršuna
- 2-3 kašike kisele pavlake
- malo origana
- so i biber
- malo parmezana
- 200-250 g paradajz sosa ili pelata
- maslinovo ulje
Prirpema:
Tikvice ljuštilicom tanko isecite po dužini. Šunku, sir, peršun i beli luk iseckajte i izblendirajte. Dodajte so i biber, kiselu pavlaku i parmezan. Dobro sjedinite.Preklopite tikvice kao u VIDEU, pa fil stavite na sredinu i zatvorite.
Po dnu tepsije sipajte paradajz sos, pa poređajte paketiće od tikvica. Prelijte maslinovim ulje i pospite parmezanom. Posolite i pecite na 220-240°C nekih 25-30 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: soskuhinja/kitchen
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem