Postaće vam omiljeno jelo. 

Sastojci:

  • 3 tikvice (oko 600 g)
  • 150 g polutvrdog sira
  • 120 g šunke
  • 1 čen belog luka
  • malo peršuna
  • 2-3 kašike kisele pavlake
  • malo origana
  • so i biber
  • malo parmezana
  • 200-250 g paradajz sosa ili pelata
  • maslinovo ulje

Prirpema:
Tikvice ljuštilicom tanko isecite po dužini. Šunku, sir, peršun i beli luk iseckajte i izblendirajte. Dodajte so i biber, kiselu pavlaku i parmezan. Dobro sjedinite.Preklopite tikvice kao u VIDEU, pa fil stavite na sredinu i zatvorite.

recept-punjene-tikvice-brza-priprema-rucka
Foto: Printscreen/YT/SOS Kuhinja 

Po dnu tepsije sipajte paradajz sos, pa poređajte paketiće od tikvica. Prelijte maslinovim ulje i pospite parmezanom. Posolite i pecite na 220-240°C nekih 25-30 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: soskuhinja/kitchen