Postaće vam omiljeno jelo.
Sastojci:
- 3 tikvice (oko 600 g)
- 150 g polutvrdog sira
- 120 g šunke
- 1 čen belog luka
- malo peršuna
- 2-3 kašike kisele pavlake
- malo origana
- so i biber
- malo parmezana
- 200-250 g paradajz sosa ili pelata
- maslinovo ulje
Prirpema:
Tikvice ljuštilicom tanko isecite po dužini. Šunku, sir, peršun i beli luk iseckajte i izblendirajte. Dodajte so i biber, kiselu pavlaku i parmezan. Dobro sjedinite.Preklopite tikvice kao u VIDEU, pa fil stavite na sredinu i zatvorite.
Po dnu tepsije sipajte paradajz sos, pa poređajte paketiće od tikvica. Prelijte maslinovim ulje i pospite parmezanom. Posolite i pecite na 220-240°C nekih 25-30 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: soskuhinja/kitchen
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus