Ako želite pravi porodični ručak, onda pripremite ovaj recept. Svinjski kotleti su idealni i kada želite da ostavite utisak, jer su ukusni, a lako se prave. Služite sa pire krompirom, najbolje se slaže.
Sastojci:
- 4 svinjska kotleta
- 1 ½ kašike ulja
- malo neslanog putera
- 3 luka srednje veličine
- 3 čena belog luka
- 3 kašike brašna
- 950 ml pilećeg ili goveđeg bujona
- ¼ šolje pavlake za kuvanje
Priprema:
Meso dobro začinite sa svake strane. U dobro zagrejanom tiganju na ulju i puteru ispržite meso. Izvadite meso, pa u istom tiganju propržite seckani luk. Zatim dodajte seckani beli luk i dinstajte još1-2 minuta. Dodajte brašno, promešajte i odmah sipajte bujon. Dinstajte na srednjoj temperaturi dok ne postane gusto. Vratite meso u tiganj i sipajte pavlaku za kuvanje. Još malo kuvajte i gotovo je. Ukrasite sitno seckanim svežim peršunom, ruzmarinom i majčinom dušicom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus