Sigurno ste boraniju često spremali za ručak, ali ako u zapršku umesto vode dodate pavlaku za kuvanje, dobićete preukusno kremasto jelo.

Možete je služiti sa svinjskim šniclama, piletinom...

Sastojci:

  • boranija
  • suvi biljni začin, biber, mirođija
  • paradajz sok
  • malo crnog ili belog luka

Za zapršku:

  • brašno
  • malo pavlake za kuvanje

Priprema:

U šerpi zagrejte ulje i propržite malo luka. Zatim dodajte boraniju, sipajte malo vode i paradajz soka. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i sa malo seckane sveže mirođije. Poklopite i ostavite da se kuva.

Pred kraj pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom i sipajte u boraniju. Promešajte i ručak je gotov.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs