Obradujte svoju drugu polovinu ili kuvajte zajedno.
Sastojci:
- 2 komada pilećeg bataka sa karabatakom
- 5 krompira
- 5 listića topljenog sira
- 100 g krem sira
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica bibera
- prstohvat soli
- ulje
Priprema:
Sklonite kožu i odvojte batak i karabatak od kosti. Isecite ih na male zalogaje. Zagrejte masnoću i zapržite meso 2-3 minuta. Rešetkastom kašikom ga izvadite i prebacite u malu posudu za pečenje.
U masnoći u kojoj ste zapržili meso, sipajte oko 150 ml vruće vode ili pileći bujon. Dodajte dimljeni sir i krem sir. Ostavite da se krčka, povremeno promešajte.
Za to vreme oljuštite, isecite krompir i dodajte ga u meso. Čim se sirevi blago rastope, sipajte smesu u posudu za pečenje. Stavite prstohvat soli i začine.
Promešajte i pokrijte čvrsto folijom. Stavite jelo u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Sklonite foliju i pecite još oko 10 minuta.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu