Obradujte svoju drugu polovinu ili kuvajte zajedno.
Sastojci:
- 2 komada pilećeg bataka sa karabatakom
- 5 krompira
- 5 listića topljenog sira
- 100 g krem sira
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica bibera
- prstohvat soli
- ulje
Priprema:
Sklonite kožu i odvojte batak i karabatak od kosti. Isecite ih na male zalogaje. Zagrejte masnoću i zapržite meso 2-3 minuta. Rešetkastom kašikom ga izvadite i prebacite u malu posudu za pečenje.
U masnoći u kojoj ste zapržili meso, sipajte oko 150 ml vruće vode ili pileći bujon. Dodajte dimljeni sir i krem sir. Ostavite da se krčka, povremeno promešajte.
Za to vreme oljuštite, isecite krompir i dodajte ga u meso. Čim se sirevi blago rastope, sipajte smesu u posudu za pečenje. Stavite prstohvat soli i začine.
Promešajte i pokrijte čvrsto folijom. Stavite jelo u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Sklonite foliju i pecite još oko 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus