Obradujte svoju drugu polovinu ili kuvajte zajedno.

Sastojci:

  • 2 komada pilećeg bataka sa karabatakom
  • 5 krompira
  • 5 listića topljenog sira
  • 100 g krem sira
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica bibera
  • prstohvat soli
  • ulje

Priprema:

Sklonite kožu i odvojte batak i karabatak od kosti. Isecite ih na male zalogaje. Zagrejte masnoću i zapržite meso 2-3 minuta. Rešetkastom kašikom ga izvadite i prebacite u malu posudu za pečenje.

U masnoći u kojoj ste zapržili meso, sipajte oko 150 ml vruće vode ili pileći bujon. Dodajte dimljeni sir i krem sir. Ostavite da se krčka, povremeno promešajte.

Za to vreme oljuštite, isecite krompir i dodajte ga u meso. Čim se sirevi blago rastope, sipajte smesu u posudu za pečenje. Stavite prstohvat soli i začine.

Promešajte i pokrijte čvrsto folijom. Stavite jelo u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Sklonite foliju i pecite još oko 10 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs/bonapetti.rs