Sigurno ste boraniju često spremali za ručak, ali ako u zapršku umesto vode dodate pavlaku za kuvanje, dobićete preukusno kremasto jelo.
Možete je služiti sa svinjskim šniclama, piletinom...
Sastojci:
- boranija
- suvi biljni začin, biber, mirođija
- paradajz sok
- malo crnog ili belog luka
Za zapršku:
- brašno
- malo pavlake za kuvanje
Priprema:
U šerpi zagrejte ulje i propržite malo luka. Zatim dodajte boraniju, sipajte malo vode i paradajz soka. Začinite suvim biljnim začinom, biberom i sa malo seckane sveže mirođije. Poklopite i ostavite da se kuva.
Pred kraj pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom i sipajte u boraniju. Promešajte i ručak je gotov.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća