Marinirano meso čini da piletina postane sočna i ukusna.
Sastojci:
- 600 g pilećih grudi
- 200 ml grčkog jogurta
- sok od jednog limuna
- 4 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice kaenske paprike
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 5 g nane
- 1/2 kašičice kumina
- 1 g muskatnog oraha
- 1/2 limunove kore
- so i biber
Priprema:
Isecite piletinu na šnicle. Pomešajte sve sastojke, dobro sjedinite, i uvaljajte meso u marinadu. Neka odstoji najmanje jedan sat, a poželjno je preko noći. Ispecite potom meso u tiganju ili roštilju i servirajte uz pirinač ili mladi krompir.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: igythecook
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom