Marinirano meso čini da piletina postane sočna i ukusna.
Sastojci:
- 600 g pilećih grudi
- 200 ml grčkog jogurta
- sok od jednog limuna
- 4 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice kaenske paprike
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 5 g nane
- 1/2 kašičice kumina
- 1 g muskatnog oraha
- 1/2 limunove kore
- so i biber
Priprema:
Isecite piletinu na šnicle. Pomešajte sve sastojke, dobro sjedinite, i uvaljajte meso u marinadu. Neka odstoji najmanje jedan sat, a poželjno je preko noći. Ispecite potom meso u tiganju ili roštilju i servirajte uz pirinač ili mladi krompir.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: igythecook
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus