Marinirano meso čini da piletina postane sočna i ukusna. 

Sastojci:

  • 600 g pilećih grudi
  • 200 ml grčkog jogurta
  • sok od jednog limuna
  • 4 čena belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice kaenske paprike
  • 1/2 kašičice dimljene paprike
  • 5 g nane
  • 1/2 kašičice kumina
  • 1 g muskatnog oraha
  • 1/2 limunove kore
  • so i biber


Priprema:
Isecite piletinu na šnicle. Pomešajte sve sastojke, dobro sjedinite, i uvaljajte meso u marinadu. Neka odstoji najmanje jedan sat, a poželjno je preko noći. Ispecite potom meso u tiganju ili roštilju i servirajte uz pirinač ili mladi krompir.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: igythecook