Prelepo dekorisan ručak od omiljenog povrća. Tikvice sada napunite sa piletinom umesto sa mlevenim mesom, ukus je još bolji. One su idealna letnja namirnica, pune su vode, a zbog svog neutralnog ukusa savršeno se slažu sa ostalim sastojcima, a posebno sa sirom i mesom.
Piletina je svakako bolji izbor tokom letnjih meseci jer je lagana, često se stavlja i u salate, a kada je spojite sa tikvicom dobijete savršen obrok koji vam neće teško pasti na stomak.
Sastojci:
- okrugle tikvice
- 300 g pilećeg filea
- 1 manji crni luk
- 1 paradajz
- pavlaka za kuvanje
- 1 šolja pirinča
- rendani sir (može gauda)
Priprema:
Izdubite tikvice, pa tu sredinu ostavite sa strane. Meso iseckajte i propržite na malo maslinovog ulja, pa kada se proprži dodajte sitno seckan crni luk. Kada omekne dodajte seckani paradajz, pa začinite. Kratko dinstajte, pa dodajte sredinu od tikvica. Nakon par minuta sipajte pavlaku za kuvanje. Kada se sjedini smesa, sklonite sa šporeta, dodajte sirovi pirinač, pa napunite tikvice. U tepsiju sipajte paradajz sos sa maslinovim uljem i poređajte tikvice. Pecite na 200°C oko sat vremena. Pred kraj dodajte rendani sir i zapecite.
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem