Prelepo dekorisan ručak od omiljenog povrća. Tikvice sada napunite sa piletinom umesto sa mlevenim mesom, ukus je još bolji. One su idealna letnja namirnica, pune su vode, a zbog svog neutralnog ukusa savršeno se slažu sa ostalim sastojcima, a posebno sa sirom i mesom.
Piletina je svakako bolji izbor tokom letnjih meseci jer je lagana, često se stavlja i u salate, a kada je spojite sa tikvicom dobijete savršen obrok koji vam neće teško pasti na stomak.
Sastojci:
- okrugle tikvice
- 300 g pilećeg filea
- 1 manji crni luk
- 1 paradajz
- pavlaka za kuvanje
- 1 šolja pirinča
- rendani sir (može gauda)
Priprema:
Izdubite tikvice, pa tu sredinu ostavite sa strane. Meso iseckajte i propržite na malo maslinovog ulja, pa kada se proprži dodajte sitno seckan crni luk. Kada omekne dodajte seckani paradajz, pa začinite. Kratko dinstajte, pa dodajte sredinu od tikvica. Nakon par minuta sipajte pavlaku za kuvanje. Kada se sjedini smesa, sklonite sa šporeta, dodajte sirovi pirinač, pa napunite tikvice. U tepsiju sipajte paradajz sos sa maslinovim uljem i poređajte tikvice. Pecite na 200°C oko sat vremena. Pred kraj dodajte rendani sir i zapecite.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus