Prelepo dekorisan ručak od omiljenog povrća. Tikvice sada napunite sa piletinom umesto sa mlevenim mesom, ukus je još bolji. One su idealna letnja namirnica, pune su vode, a zbog svog neutralnog ukusa savršeno se slažu sa ostalim sastojcima, a posebno sa sirom i mesom.
Piletina je svakako bolji izbor tokom letnjih meseci jer je lagana, često se stavlja i u salate, a kada je spojite sa tikvicom dobijete savršen obrok koji vam neće teško pasti na stomak.
Sastojci:
- okrugle tikvice
- 300 g pilećeg filea
- 1 manji crni luk
- 1 paradajz
- pavlaka za kuvanje
- 1 šolja pirinča
- rendani sir (može gauda)
Priprema:
Izdubite tikvice, pa tu sredinu ostavite sa strane. Meso iseckajte i propržite na malo maslinovog ulja, pa kada se proprži dodajte sitno seckan crni luk. Kada omekne dodajte seckani paradajz, pa začinite. Kratko dinstajte, pa dodajte sredinu od tikvica. Nakon par minuta sipajte pavlaku za kuvanje. Kada se sjedini smesa, sklonite sa šporeta, dodajte sirovi pirinač, pa napunite tikvice. U tepsiju sipajte paradajz sos sa maslinovim uljem i poređajte tikvice. Pecite na 200°C oko sat vremena. Pred kraj dodajte rendani sir i zapecite.
Izvor: stvarukusa.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera