Pečene paprike su nam omiljena salata u hladnim danima. Ali kada ih uvaljate u brašno i jaja, dobijete fenomenalan prilog uz meso po izboru. Takođe, možete da ih napunite sirom, ali i tvrdim sirom i šunkom, pa da ispohujete. Tada vam ne treba nikakvo meso, nego samo salata i imate spreman obrok. 

Ako pečene pohovane paprike služite kao obrok, onda možete da napravite i domaće lepinjice.

Sastojci:

  • 10-ak pečenih paprika
  • 3 jaja
  • oko 200 g brašna
  • so
  • mast ili ulje za przenje

Priprema:

Paprike operite i ispecite na plotni šporeta ili u rerni. Pečene i još vruće paprike stavite u plastičnu kesu ili ostavite u nekoj posudi zatvorene da se ohlade i da se potpare i lakše oljušte.
Kada se ohlade, oljuštite, posolite i pohujte tako što uvaljate u brašno, pa u jaja. Pržite sa obe strane dok ne porumene. Paprike služite tople kao prilog uz jelo.

Recept poslala Tanja Đorđević