Pečene paprike su nam omiljena salata u hladnim danima. Ali kada ih uvaljate u brašno i jaja, dobijete fenomenalan prilog uz meso po izboru. Takođe, možete da ih napunite sirom, ali i tvrdim sirom i šunkom, pa da ispohujete. Tada vam ne treba nikakvo meso, nego samo salata i imate spreman obrok.
Ako pečene pohovane paprike služite kao obrok, onda možete da napravite i domaće lepinjice.
Sastojci:
- 10-ak pečenih paprika
- 3 jaja
- oko 200 g brašna
- so
- mast ili ulje za przenje
Priprema:
Paprike operite i ispecite na plotni šporeta ili u rerni. Pečene i još vruće paprike stavite u plastičnu kesu ili ostavite u nekoj posudi zatvorene da se ohlade i da se potpare i lakše oljušte.
Kada se ohlade, oljuštite, posolite i pohujte tako što uvaljate u brašno, pa u jaja. Pržite sa obe strane dok ne porumene. Paprike služite tople kao prilog uz jelo.
Recept poslala Tanja Đorđević
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom