Pečene paprike su nam omiljena salata u hladnim danima. Ali kada ih uvaljate u brašno i jaja, dobijete fenomenalan prilog uz meso po izboru. Takođe, možete da ih napunite sirom, ali i tvrdim sirom i šunkom, pa da ispohujete. Tada vam ne treba nikakvo meso, nego samo salata i imate spreman obrok.
Ako pečene pohovane paprike služite kao obrok, onda možete da napravite i domaće lepinjice.
Sastojci:
- 10-ak pečenih paprika
- 3 jaja
- oko 200 g brašna
- so
- mast ili ulje za przenje
Priprema:
Paprike operite i ispecite na plotni šporeta ili u rerni. Pečene i još vruće paprike stavite u plastičnu kesu ili ostavite u nekoj posudi zatvorene da se ohlade i da se potpare i lakše oljušte.
Kada se ohlade, oljuštite, posolite i pohujte tako što uvaljate u brašno, pa u jaja. Pržite sa obe strane dok ne porumene. Paprike služite tople kao prilog uz jelo.
Recept poslala Tanja Đorđević
Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
Kolač sa keksom, kokosom i čokoladom kao iz poslastičarnice
Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa
Brza čorba bez mesa
Kolačići prepuni čokoladnog fila