ormaPiletinu možemo da spremamo na razne načine, ali na svačijem meniju se obično smenjuju pohovana, grilovana, pilav... Mi vam predlažemo da sada belo meso napravite u ovom kremastom sosu. Mešavina raznovrsnih začina daje pikantan i aromatičan ukus po koje je i poznara ova piletina pod nazivom Korma. 

Jedan od začina je garama masale koji ako ne možete da nađete u radnji možete da napravite kod kuće. Poslužite uz kuvani pirinač. 

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 luk, oguljen i sitno iseckan
  • 3 pileća prsa (približno 525 g), iseckana na kockice
  • 2 čena belog luka, oljuštena i mlevena
  • 2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1 kašičica mlevenog kima
  • 1,5 kašičica mlevenog korijandera
  • 1,5 kašičica garam masale
  • ½ kašičice blagog čilija u prahu
  • ½ kašičice kurkume
  • ¼ kašičice soli
  • ¼  kašičice belog bibera
  • 2 kašike pirea od paradajza
  • 120 ml jogurta
  • 120 ml kokosove kreme
  • 2 kašike mlevenih badema
  • 1 kašika šećera
  • 60 ml pavlake za kuvanje

Za dekoraciju:

  • 2 kašike sveže iseckanog korijandera 
  • kuvani pirinač

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte meso i još kratko pržite. Dodajte beli luk, đumbir, kim, mleveni korijander, garam masalu, čili u prahu, kurkumu, so, beli biber i pire od paradajza. Pržite još kratko uz konstantno mešanje. Zatim dodajte jogurt, kokosovu kremu, mlevene bademe i šećer. Sve zajedno promešajte, pa nakon ključanja dinstajte još 6-8 minuta, dok se piletina ne skuva. Sipajte pavlaku za kuvanje i isključite šporet. 

Izvor: stvarukusa.rs