ormaPiletinu možemo da spremamo na razne načine, ali na svačijem meniju se obično smenjuju pohovana, grilovana, pilav... Mi vam predlažemo da sada belo meso napravite u ovom kremastom sosu. Mešavina raznovrsnih začina daje pikantan i aromatičan ukus po koje je i poznara ova piletina pod nazivom Korma.
Jedan od začina je garama masale koji ako ne možete da nađete u radnji možete da napravite kod kuće. Poslužite uz kuvani pirinač.
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 luk, oguljen i sitno iseckan
- 3 pileća prsa (približno 525 g), iseckana na kockice
- 2 čena belog luka, oljuštena i mlevena
- 2 kašičice mlevenog đumbira
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1,5 kašičica mlevenog korijandera
- 1,5 kašičica garam masale
- ½ kašičice blagog čilija u prahu
- ½ kašičice kurkume
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice belog bibera
- 2 kašike pirea od paradajza
- 120 ml jogurta
- 120 ml kokosove kreme
- 2 kašike mlevenih badema
- 1 kašika šećera
- 60 ml pavlake za kuvanje
Za dekoraciju:
- 2 kašike sveže iseckanog korijandera
- kuvani pirinač
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte meso i još kratko pržite. Dodajte beli luk, đumbir, kim, mleveni korijander, garam masalu, čili u prahu, kurkumu, so, beli biber i pire od paradajza. Pržite još kratko uz konstantno mešanje. Zatim dodajte jogurt, kokosovu kremu, mlevene bademe i šećer. Sve zajedno promešajte, pa nakon ključanja dinstajte još 6-8 minuta, dok se piletina ne skuva. Sipajte pavlaku za kuvanje i isključite šporet.
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno