Idealan letnji ručak pun vitamina i zdrav pre svega. Jelo na kašiku koje će svi ukućani obožavati. Ukoliko želite možete dodati i pileće meso i tako dobiti pravi gurmanluk.
Sastojci:
- pola kg graška
- 2 veće šargarepe
- 1 veći krompir
- 1 crni luk
- peršun
- mast
- so, biber
- nekoliko kašika brašna
Priprema:
Očistite krompir i šargarepu i isecite na manje komade. Luk isecite sitno. Šargarepu i luk propržite na masti. Dodajte grašak i dinstajte sve skupa pokriveno. Kad je sve skoro mekano, pospite brašnom, pustite da zažuti, zalijte vodom i kuvajte na laganoj vatri. Posolite, pobiberite i stavite peršun. Dodajte krompir. Krčkajte dok se krompir ne skuva i ručak je gotov.
Ukoliko više volite kada ručak ima mesa probajte recept za Čorbast grašak sa ćuftama
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus