Idealan letnji ručak pun vitamina i zdrav pre svega. Jelo na kašiku koje će svi ukućani obožavati. Ukoliko želite možete dodati i pileće meso i tako dobiti pravi gurmanluk.

Sastojci:

  • pola kg graška
  • 2 veće šargarepe 
  • 1 veći krompir
  • 1 crni luk
  • peršun
  • mast
  • so, biber
  • nekoliko kašika brašna

Priprema:

Očistite krompir i šargarepu i isecite na manje komade. Luk isecite sitno. Šargarepu i luk propržite na masti. Dodajte grašak i dinstajte sve skupa pokriveno. Kad je sve skoro mekano, pospite brašnom, pustite da zažuti, zalijte vodom i kuvajte na laganoj vatri. Posolite, pobiberite i stavite peršun. Dodajte krompir. Krčkajte dok se krompir ne skuva i ručak je gotov.

Ukoliko više volite kada ručak ima mesa probajte recept za Čorbast grašak sa ćuftama

Izvor: Stvar ukusa