Kačamak se kuva veoma lako, a predstavlja omiljeno jelo uz koje su odrastale mnoge generacije. Ima izvanrednu strukturu i kada je lagano tečan kao kaša, kao i kada je potpuno čvrst i dobar za sečenje na komade. Ukoliko kuvate kačamak sa malo više vode on će je upiti i nabubreće, ali ako želite da dobijete gustu smesu, koju možete da rasporedite u pleh i da je kada se ohladi nasečete kao tortu, onda treba da stavite malo više projinog brašna i manje vode.
Sastojci:
- 200 g projinog brašna
- 3/4 kašike soli
- 25 grama maslaca
- 500 ml vode
Priprema:
U šerpici prokuvajte vodu. Polovinu vode 250 ml, odvojite sa strane, a u ostatak dodajte so i maslac. Kada se maslac otopi, smanjite vatru i umešajte projino brašno. Mešajte sve vreme kako se ne bi napravile grudvice i kuvajte dok ne omekša. Za vreme kuvanja, po potrebi, lagano dodajte ostatak vode. Kada je gotovo poslužite uz jogurt ili sir.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus