Ako vam se ne priprema neko komplikovano jelo i želite brzu večeru ili doručak, onda vam predlažemo ovu pitu.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1,5 dcl ulja
- 3 dcl jogurta
- 1,5 dcl kisele pavlake
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 3 dcl kukuruznog brašna (palenta)
- 3 dcl pšeničnog brašna
- 200 g feta sira
Priprema:
Lagano umutite jaja, dodajte ulje, jogurt i pavlaku. Zatim dodajte prašak za pecivo, so i kukuruzno brašno. Dobro promešajte i na kraju sipajte brašno (ne mešajte više nego što je potrebno da se testo dobro umesi). Usitnite feta sir i lagano dodajte u testo. Sipajte u vatrostalnu posudu veličine oko 28 cm.
Pecite na 200°C 25-30 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus