Kada je naše bake mrzelo da razvijaju kore za pitu, ili nisu imale vremena, one lepo smućkaju brašno, jaja, sir i mleko, izliju u pleh i zapeku smesu u rerni.
Postoje varijacije u receptima... Kreativnost u vidu dodavanja povrća poput tikvica, krompira, luka apsolutno je dozvoljena!
Sastojci:
- 2 srednje tikvice
- Trećina pruta praziluka
- 150 g palente
- 100 g sira
- sir po ukusu
- 1,5 dcl mleka
- 3 kašike ulja
- So i biber
Priprema:
Tikvice narendajte, posolite i ocedite od vode ručno. Pomešajte sa ostalim sastojcima, izlijte u pek papirom obložen pleh i pecite na 200c sat vremena.
Izvor: Nismo kod kuće
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus