Ove piroške mogu biti sa slanim ili slatkim punjenjem. Podjednako su dobre obe varijante, jer je testo univerzalno. Toliko se jednostavno prave, da će i domaćicama koje nisu mesile testo do sad uspeti iz prvog puta.
Sastojci:
- 450 ml kefira
- kašičica sode bikarbone
- kašičica soli
- 1 jaje
- 500 g brašna
- ulje za prženje
- nekoliko krompira i glavica luka za fil (ili nešto drugo po želji)
Priprema:
Kefir zagrejte, sipajte u vanglu pa dodajte so si sodu i promešajte žicom. Zatim dodajte lagano brašno i jaje, mešajte pa kad se sve sjedini zamesite testo rukama. Razvucite ga na oblik valjka, pa isecite po širini na više manjih delova veličine oko 5 cm. Svaki deo razvaljajte i stavite po kašiku fila od krompira i luka ( luk isecite na sitno i propržite, krompir skuvajte, pa malo izgnječite kao za pire i dodajte luku pa ih kratko propržite zajedno) i zatvorite. Pržite na ulju sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus