Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNIVERZALNO TESTO ZA SVE VRSTE PECIVA BEZ KVASCA: Piroške punjene restovanim krompirom

Ako ne znate šta da spremite za večeru, piroške su odlično rešenje.

 Kako se prave piroške Izvor: Printscreen/Youtube/Simple recipe

Ove piroške mogu biti sa slanim ili slatkim punjenjem. Podjednako su dobre obe varijante, jer je testo univerzalno. Toliko se jednostavno prave, da će i domaćicama koje nisu mesile testo do sad uspeti iz prvog puta.

Možda će vas zanimati

Sastojci:

  • 450 ml kefira
  • kašičica sode bikarbone
  • kašičica soli
  • 1 jaje
  • 500 g brašna
  • ulje za prženje
  • nekoliko krompira i glavica luka za fil (ili nešto drugo po želji)

Priprema:

Kefir zagrejte, sipajte u vanglu pa dodajte so si sodu i promešajte žicom. Zatim dodajte lagano brašno i jaje, mešajte pa kad se sve sjedini zamesite testo rukama. Razvucite ga na oblik valjka, pa isecite po širini na više manjih delova veličine oko 5 cm. Svaki deo razvaljajte i stavite po kašiku fila od krompira i luka ( luk isecite na sitno i propržite, krompir skuvajte, pa malo izgnječite kao za pire i dodajte luku pa ih kratko propržite zajedno) i zatvorite. Pržite na ulju sa obe strane.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti