Ako ne znate šta da spremite za večeru, piroške su odlično rešenje.
Ove piroške mogu biti sa slanim ili slatkim punjenjem. Podjednako su dobre obe varijante, jer je testo univerzalno. Toliko se jednostavno prave, da će i domaćicama koje nisu mesile testo do sad uspeti iz prvog puta.
Sastojci:
- 450 ml kefira
- kašičica sode bikarbone
- kašičica soli
- 1 jaje
- 500 g brašna
- ulje za prženje
- nekoliko krompira i glavica luka za fil (ili nešto drugo po želji)
Priprema:
Kefir zagrejte, sipajte u vanglu pa dodajte so si sodu i promešajte žicom. Zatim dodajte lagano brašno i jaje, mešajte pa kad se sve sjedini zamesite testo rukama. Razvucite ga na oblik valjka, pa isecite po širini na više manjih delova veličine oko 5 cm. Svaki deo razvaljajte i stavite po kašiku fila od krompira i luka ( luk isecite na sitno i propržite, krompir skuvajte, pa malo izgnječite kao za pire i dodajte luku pa ih kratko propržite zajedno) i zatvorite. Pržite na ulju sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.