Hleb koji krcka u ustima, ali se istovremeno i topi zbog sira koji ste stavili unutra. Napravite fantastičan domaći hleb iz tiganja.
Kada pripremite hleb na ovaj način neće vam treba nikakav dodatak jer se on sprema sa sirom, ali ako želite možete da poslužite sa nekom osvežavajućom salatom, ali i prepečenom slaninom. Sa samo 6 sastojaka napravićete hleb koji krcka, ali se istovremeno zbog sira i topi u ustima.
Iznenadićete se kako se jednostavno sprema, pa će vam posasti omiljena vrsta hleba.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 7 g suvog kvasca.
- 2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice soli
- 220 ml tople vode
- 200-300 g sira
Priprema:
Brašno, suvi kvasac, šećer, so i vodu pomešajte i umesite testo. Zatim dobro nauljite testo i posudu i ostavite da stoji nekih sat i po vremena. Malo razvucite testo i onda stavite na sredinu rendani sir koji ste oblikovali u loptu. Obmotajte testo oko sira. Spljoštite testo i stavite u nauljen tiganj. Poklopite i ostavite pola sata. Pecite po 15 minuta sa obe strane na nižoj temperaturi, a okrenite uz pomoć nauljenog tanjira.
Izvor: stvarukusa.rs
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.