Umesto tradicionalnog srpskog hleba vreme je da probate nešto novo i drugačije, a to je italijanska fokača sa maslinama i čeri paradajzom. Umesto ovog povrća možete da koristite i tikvice za potpuno novi doživljaj fokače.
Sastojci:
Za testo:
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 šolja mleka
- 4-5 kašika maslinovog ulja
Za fil:
- 10-ak čeri paradajza
- 1 šaka maslina bez koštica
- par kockica feta sira
- listići svežeg bosiljka
- 2-3 čena belog luka
- 1/2 šoljice maslinovog ulja za preliv
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte 5 kašika maslinovog ulja i mešajte postepeno dolivajući mleko. Na pobrašnjenoj površini mesite rukama, dok se ne dobije glatko testo. Pleh obložite pek papirom. Formirajte oblik koji želite.
U šoljicu sipajte maslinovo ulje i dodajte dva čena izgnječenog belog luka. Dobro promešajte. Premažite testo.
Čeri paradajz i masline presecite uzduž, a fetu na manje kockice. Utisnite povrće i sir u testo i ukrasite bosiljkom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Kad je izvadite prelijte je još malo maslinovim uljem sa belim lukom, da omekša koricu i pojača aromu.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Recept poslala Livija Hajdu
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem