Ne morate da izbacite hleb iz ishrane ako želite da smršate, samo napravite zdraviju verziju.
Sastojci:
- 100 g speltinog brašna
- 100 g ražanog brašna
- 40 g heljdinog brašna
- 40 g ovsenog brašna
- kašičica belog luka u prahu
- kašičica origana
- ravna kašičica morske soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- kašika belog susama
- kašika crnog susama
- kašika maslinovog ulja
- 240 ml kisele vode
Priprema:
1. Uključite rernu da se ugreje do 210 stepeni . U činiji pomešajte suve sastojke i dodajte maslinovo ulje i kiselu vodu. Sve promešajte kašikom. Dobićete baš gustu smesu.
2. Sud za pečnje pokrijte pek papirom, a onda sipajte smesu. Mokrim rukama “razvucite” smesu po pekaču. Zatim malo zarežite nožem po površini.
3. Rernu pojačajte na najviše 230 stpeni i pecite oko 35 minuta. Isecite i jedite kada se prohladi.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: hronokuhinja.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom