Ne morate da izbacite hleb iz ishrane ako želite da smršate, samo napravite zdraviju verziju.

Sastojci:

  • 100 g speltinog brašna
  • 100 g ražanog brašna
  • 40 g heljdinog brašna
  • 40 g ovsenog brašna
  • kašičica belog luka u prahu
  • kašičica origana
  • ravna kašičica morske soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • kašika belog susama
  • kašika crnog susama
  • kašika maslinovog ulja
  • 240 ml kisele vode

Priprema:

1. Uključite rernu da se ugreje do 210 stepeni . U činiji pomešajte suve sastojke i dodajte maslinovo ulje i kiselu vodu. Sve promešajte kašikom. Dobićete baš gustu smesu.

2. Sud za pečnje pokrijte pek papirom, a onda sipajte smesu. Mokrim rukama “razvucite” smesu po pekaču. Zatim malo zarežite nožem po površini.

3. Rernu pojačajte na najviše 230 stpeni i pecite oko 35 minuta. Isecite i jedite kada se prohladi.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: hronokuhinja.rs