Oduševite ukućane i umesite popularan italijanski hleb - fokaču.
Sastojci:
- 250 g mekog brašna
- 2 pune kašike susamovog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- ½ kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 150 ml tople vode
Za nadev:
- 1 manja tikvica narendana
- 150 g sir (narendan, usitnjen)
- mala glavica crnog luka iseckana
Za posipanje:
- oko 2 kašike susama
Priprema:
Sipajte brašno u posudu, a u sredinu brašna sipajte kvasac, šećer i mlaku vodu da kvasac nadođe. Kada je nadošao, dodajte i ulje i umesite testo i ostavite na toplom da naraste.
Testo istanjite nauljenim prstima i stavite u pleh obložen pek papirom.
Tikvicu ocedite od vode, pa pomešajte sa sirom i lukom i stavite preko testa, pa pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Gotovu fokaču izvadite iz rerne, pa prelijte još jednom sa malo maslinovog ulja.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Tanja Đorđević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem