Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hleb

FOKAČA SA TIKVICAMA: Evo kako se sprema popularan italijanski hleb

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

FOKAČA SA TIKVICAMA: Evo kako se sprema popularan italijanski hleb

Izvor: Foto: Tanja Đorđević

Oduševite ukućane i umesite popularan italijanski hleb - fokaču.

Sastojci:

  • 250 g mekog brašna
  • 2 pune kašike susamovog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • ½ kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 150 ml tople vode

Za nadev:

  • 1 manja tikvica narendana
  • 150 g sir (narendan, usitnjen)
  • mala glavica crnog luka iseckana

Za posipanje:

  • oko 2 kašike susama

Priprema:

Sipajte brašno u posudu, a u sredinu brašna sipajte kvasac, šećer i mlaku vodu da kvasac nadođe. Kada je nadošao, dodajte i ulje i umesite testo i ostavite na toplom da naraste.

Testo istanjite nauljenim prstima i stavite u pleh obložen pek papirom.

Tikvicu ocedite od vode, pa pomešajte sa sirom i lukom i stavite preko testa, pa pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Gotovu fokaču izvadite iz rerne, pa prelijte još jednom sa malo maslinovog ulja.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Recept poslala Tanja Đorđević

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti