Oduševite ukućane i umesite popularan italijanski hleb - fokaču.
Sastojci:
- 250 g mekog brašna
- 2 pune kašike susamovog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- ½ kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 150 ml tople vode
Za nadev:
- 1 manja tikvica narendana
- 150 g sir (narendan, usitnjen)
- mala glavica crnog luka iseckana
Za posipanje:
- oko 2 kašike susama
Priprema:
Sipajte brašno u posudu, a u sredinu brašna sipajte kvasac, šećer i mlaku vodu da kvasac nadođe. Kada je nadošao, dodajte i ulje i umesite testo i ostavite na toplom da naraste.
Testo istanjite nauljenim prstima i stavite u pleh obložen pek papirom.
Tikvicu ocedite od vode, pa pomešajte sa sirom i lukom i stavite preko testa, pa pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. Gotovu fokaču izvadite iz rerne, pa prelijte još jednom sa malo maslinovog ulja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus