Idelan ručak ili večera kada je napolju 30+ stepeni su obrok salate. Jedna od njih je svakako i grčka salata! Osvežavajuća sa puno povrća, začina i feta sira! Možete je poslužiti kao prilog glavnom jelu, ili je jesti kao samostalan obrok uz parče tosta.
Pogledajte recept i saznajte kako da je napravite.
Sastojci:
- 2 manja krastavca
- 3 manja paradajza
- 1 glavica ljubičastog luka
- 10 maslina
- 100 g feta sira
- maslinovo ulje
- origano
- par listova zelene salate
- so
Priprema:
Povrće očistiti i oprati. Iseći krastavac na kockice, paradajz na kriške i luk na kolutove. Izmešati sve, posoliti i dodati masline. Staviti ulje i origano. Dodati fetu i lagano promešati. Servirati u činiji sa podlogom od zelene salate.
Izvor: Stvar ukusa
Kolač sa jabukama i krem sufleom
Bezglutenski kukuruzni hleb
Domaći sok od dunja
Mini pice od lisnatog testa sa piletinom
Posni čokoladni kolač sa višnjama