Idelan ručak ili večera kada je napolju 30+ stepeni su obrok salate. Jedna od njih je svakako i grčka salata! Osvežavajuća sa puno povrća, začina i feta sira! Možete je poslužiti kao prilog glavnom jelu, ili je jesti kao samostalan obrok uz parče tosta.

Pogledajte recept i saznajte kako da je napravite.

Sastojci:

  • 2 manja krastavca
  • 3 manja paradajza
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 10 maslina
  • 100 g feta sira
  • maslinovo ulje
  • origano
  • par listova zelene salate
  • so

Priprema:

Povrće očistiti i oprati. Iseći krastavac na kockice, paradajz na kriške i luk na kolutove. Izmešati sve, posoliti i dodati masline. Staviti ulje i origano. Dodati fetu i lagano promešati. Servirati u činiji sa podlogom od zelene salate.

Izvor: Stvar ukusa