Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimnica

DOMAĆI DŽEM OD KAJSIJA BEZ TRUNKE HEMIJE - ZDRAV I SAVRŠENO UKUSAN: Samo 2 sastojka, a priprema nikad lakša

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Najbolji deo zimnice je džem, složićete se.

Izvor: Printscreen/Youtube/Lovely Recipes

Najbolji saveznik palačinkama u detinjstvu bio nam je upravo džem. Zašto onda ne bismo ponovo oživeli te bezbrižne dane i napravili domaći džem od kajsija. Potrebne su vam samo sveže zrele kajsije i šećer. Sada su pijace i piljare prepune ovog voća pa navalite.

Recept je u nastavku.

Sastojci:

  • 5kg zrelih kajsija
  • 1kg šećera

Možda će vas zanimati

Priprema:

Najpre kajsije operite i očistite od koštica. Zatim stavite u veću šerpu u kojoj ćete kuvati. Malo izgnječite rukama, pospite šećerom i ostavite da stoji oko 5-6 sati uz povremeno mešanje. Kuvati zatim na laganoj vatri uz često mešanje. Kuva se oko 3-4 sata. Tegle dobro oprati i zagrejati u rerni. Vruć pekmez sipamo u vruće tegle. Dobro zatvoriti pa okrenuti naopačke. Ušuškati ćebetom i ostaviti da se ohladi do sutradan. Čuvati na tamnom i hladnom mestu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Tagovi

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti