Višnja spada u kategoriju superzdrave hrane. Bogata je vitaminima A, C, E i folnom kiselinom, magnezijumom, gvožđem i vlaknima, tako da sočne plodove možemo jesti u neograničenim količinama.
Višnje su odlične za kolače, pite, štrudle pa je dobro da vam se nađu i zimi pri ruci. A možete od njih napraviti i sok.
Zbog toga pratite nekoliko savet kako je najbolje da ih zamrznete i uvek uživate u svežim plodovima.
Postupak:
Količinu višanja koju želite da zamrznete najpre operite, očistite od peteljki i koštica i poređajte na poslužavnike ili plehove. Stavite tako raspoređenje višnje na 2 h u zamrzivač. Zatim izvadite, prebacite u kese - vodite računa da dobro istisnete vazduh iz kese - i zavežite. Vratite i složite u zamrzivač. Možete ih zamrzavati i u plastičnim flašama ili činijama.
Zamrznute višnje mogu da se čuvaju u zamrzivaču oko 12 meseci. Kada rešite da ih koristite, dobro je da razmrzavanje bude na sobnoj temperaturi.
Izvor: Stvar ukusa
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka
Mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama
Mirisni kolačići sa jabukama i cimetom
Greška koju svi pravimo u kuhinji – evo šta nikako ne smete ribati žicom za sudove