Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimnica

KUPITE SADA, A KASNIJE UŽIVAJTE U KOLAČIMA, PITAMA, ŠTRUDLAMA: Kako da zamrznete višnje za zimu

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Zamrzavanje određenog voća je veoma dobar način da obezbedimo dovoljne količine za zimu.

Izvor: Shutterstock

Višnja spada u kategoriju superzdrave hrane. Bogata je vitaminima A, C, E i folnom kiselinom, magnezijumom, gvožđem i vlaknima, tako da sočne plodove možemo jesti u neograničenim količinama.

Višnje su odlične za kolače, pite, štrudle pa je dobro da vam se nađu i zimi pri ruci. A možete od njih napraviti i sok.

Možda će vas zanimati

Zbog toga pratite nekoliko savet kako je najbolje da ih zamrznete i uvek uživate u svežim plodovima.

Postupak:

Količinu višanja koju želite da zamrznete najpre operite, očistite od peteljki i koštica i poređajte na poslužavnike ili plehove. Stavite tako raspoređenje višnje na 2 h u zamrzivač. Zatim izvadite, prebacite u kese - vodite računa da dobro istisnete vazduh iz kese - i zavežite. Vratite i složite u zamrzivač. Možete ih zamrzavati i u plastičnim flašama ili činijama.

Zamrznute višnje mogu da se čuvaju u zamrzivaču oko 12 meseci. Kada rešite da ih koristite, dobro je da razmrzavanje bude na sobnoj temperaturi.

Izvor: Stvar ukusa

Pročitajte još





Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti