Čuveni francuski desert, profiterole, se pravi od testa, kremastog fila i na kraju se prelije čokoladom. Za ovaj recept vam treba samo testo za profiterole. Lakša verzija ovog kolača bi bila da kupite profiterole, ali ako ne možete da nađete saznajte kako se pravi čuveno testo

Kremasta torta sa keksom, pa predivnim filom, zatim profiterolama i na kraju kao šlag na tortu ide žele sa smznutim višnjama. Uživaćete u ukusu, a priprema je laka, ako nađete gotove profiterole. Ako vam deluje komplikovano da ih pravite, možete ih izbaciti iz recepta. 

Sastojci:

  • 200 g mlevenog keksa 
  • 100 g putera 
  • 20 profiterola 
  • 200 g krem sira 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 30 g želea sa ukusom višnje 
  • 200 ml vode 
  • 250 g smrznutih višanja 

Priprema:

Pomešajte keks sa istopljenim puterom, pa sipajte u kalup obložen pek papirom. Ohladite nekih 15 minuta. Slatka pavlaka, krem sir i šećer u prahu umutite. Sipajte pola smese, poravnajte, pa poređajte profiterole, a zatim i preostali fil. Vratite u frižider na nekih pola sata. Želatin sa ukusom višnje pomešajte sa vodom. Dodajte višnje, kratko kuvajte i stavite preko kolača. Stavite u frižider na pola sata. 

Izvor: stvarukusa.rs