Mekani biskvit koji podseća na patišpanj i fil od putera čine ovaj kolač predivnim. Ali, on osvaja ne samo ukusom nego i svojim nežnim izgledom. Ovo je kolač koji nije teško napraviti sa malo truda. Trebaju vam jednostavni sastojci koje uglavnom imate kod kuće i kada se oni sjedine dobijate desert kojem nećete moći da odolite. 

Sastojci:

  • 3 žumanca
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice soli
  • 120 g šećera
  • 80 ml mleka 
  • 100 g brašna za kolače 
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 40 ml ulja 
  • 3 belanca
  • 1/4 kašičice limunovog soka

Još:

  • 150 g slanog putera 
  • 40 g šećera 

Priprema:

Umutite žumanca, pa dodajte vanilu, so, šećer (60 g) i sjedinite. Zatim sipajte mleko, promešajte, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Promešajte dobro da razbijete sve grudvice. Zatim sipajte ulje i sve sjedinite. U drugoj posudi umutite belanca, pa dodajte limunov sok i šećer (60 g). Dodajte belanca u žumanca i lagano promešajte. Sipajte smesu u kalup obložen pek papirom. Štapićem za ražnjić malo prošarajte smesu, pa protresite kalup. Pecite na 160°C nekih 30-35 minuta. Odmah izvucite kolač iz kalupa i stavite da se hladi.
Umutite margarin, pa dodajte šećer i dobro sjedinite mikserom. Premažite kolač sa tom smesom. Ostavite sat vremena u frižideru da se ohladi. 

Izvor: stvarukusa.rs