Mekani biskvit koji podseća na patišpanj i fil od putera čine ovaj kolač predivnim. Ali, on osvaja ne samo ukusom nego i svojim nežnim izgledom. Ovo je kolač koji nije teško napraviti sa malo truda. Trebaju vam jednostavni sastojci koje uglavnom imate kod kuće i kada se oni sjedine dobijate desert kojem nećete moći da odolite.
Sastojci:
- 3 žumanca
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 1/4 kašičice soli
- 120 g šećera
- 80 ml mleka
- 100 g brašna za kolače
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 40 ml ulja
- 3 belanca
- 1/4 kašičice limunovog soka
Još:
- 150 g slanog putera
- 40 g šećera
Priprema:
Umutite žumanca, pa dodajte vanilu, so, šećer (60 g) i sjedinite. Zatim sipajte mleko, promešajte, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Promešajte dobro da razbijete sve grudvice. Zatim sipajte ulje i sve sjedinite. U drugoj posudi umutite belanca, pa dodajte limunov sok i šećer (60 g). Dodajte belanca u žumanca i lagano promešajte. Sipajte smesu u kalup obložen pek papirom. Štapićem za ražnjić malo prošarajte smesu, pa protresite kalup. Pecite na 160°C nekih 30-35 minuta. Odmah izvucite kolač iz kalupa i stavite da se hladi.
Umutite margarin, pa dodajte šećer i dobro sjedinite mikserom. Premažite kolač sa tom smesom. Ostavite sat vremena u frižideru da se ohladi.
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom