Leti svi volimo lagane i osvežavajuće deserte, a idealno bi bilo kada ne bismo morali da palimo rernu. Ova jogurt torta zahteva pečenje, ali to vam neće predstavljati problem, zato što samo treba da pomešate sastojke i za to vam treba 5 minuta. Kada stavite tortu da se peče možete da odete u klimatizovanu prostoriju. 

Uživaćete u ukusu ove osvežavajuće poslastice, a svi će vam tražiti recept. Ako želite da je zasladite možete u jogurt dodati šećer. Za potpuni užitak poslužite je sa domaćim ledenim čajem od breskve. 

Sastojci:

  • 400 g jogurta 
  • 4 jajeta 
  • 40 g kukuruznog skroba

Priprema:

Jogurt, jaja i prosejani skrob dobro umutite. Sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Pecite na 170°C nekih 30-40 minuta. Sačekajte da se potpuno ohladi, pa servirajte.

Izvor: stvarukusa.rs