Leti svi volimo lagane i osvežavajuće deserte, a idealno bi bilo kada ne bismo morali da palimo rernu. Ova jogurt torta zahteva pečenje, ali to vam neće predstavljati problem, zato što samo treba da pomešate sastojke i za to vam treba 5 minuta. Kada stavite tortu da se peče možete da odete u klimatizovanu prostoriju.
Uživaćete u ukusu ove osvežavajuće poslastice, a svi će vam tražiti recept. Ako želite da je zasladite možete u jogurt dodati šećer. Za potpuni užitak poslužite je sa domaćim ledenim čajem od breskve.
Sastojci:
- 400 g jogurta
- 4 jajeta
- 40 g kukuruznog skroba
Priprema:
Jogurt, jaja i prosejani skrob dobro umutite. Sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom. Pecite na 170°C nekih 30-40 minuta. Sačekajte da se potpuno ohladi, pa servirajte.
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus