Ako ne želite da pečete tortu, potrebno vam je samo nekoliko sastojka do savršene poslastice! Ovaj sladoled se može zamrzavati čak i u šoljicama, a ukoliko vam dolaze gosti možete pripremiti ovako kao tortu. Domaći recept za koji vam treba samo 10 minuta + zamrzavanje. Isprobajte obavezno.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g keksa
- 30 grama putera
- 370 g kondenzovanog mleka
Priprema:
Umutite slatku pavlaku mikserom. Dodajte kondenzovano mleko pa mutite ponovo. Promešajte špatulom. Puter otopite, keks sameljite pa pomešajte. U kalup za čizkejk na dno utisnite keks. Preko stavite smesu koju ste umutili. Poravnajte i ubacite u zamrzivač na 4-5 sati da se dobro stegne. Po želji dekorišite topingom od čokolade.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus