Ako ne želite da pečete tortu, potrebno vam je samo nekoliko sastojka do savršene poslastice! Ovaj sladoled se može zamrzavati čak i u šoljicama, a ukoliko vam dolaze gosti možete pripremiti ovako kao tortu. Domaći recept za koji vam treba samo 10 minuta + zamrzavanje. Isprobajte obavezno.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 150 g keksa
- 30 grama putera
- 370 g kondenzovanog mleka
Priprema:
Umutite slatku pavlaku mikserom. Dodajte kondenzovano mleko pa mutite ponovo. Promešajte špatulom. Puter otopite, keks sameljite pa pomešajte. U kalup za čizkejk na dno utisnite keks. Preko stavite smesu koju ste umutili. Poravnajte i ubacite u zamrzivač na 4-5 sati da se dobro stegne. Po želji dekorišite topingom od čokolade.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem