Brzi deserti su ono što svi vole. Kada se lako pravi, a ukus je i dalje fenomenalan. Kako biste napravili ovaj kolač sa grizom potrebno vam je par sastojaka koje svi imaju u kući. Sve to skuvate u jednoj šerpi i servirate na tanjiru.
Sastojci:
- 2 šolje griza
- 2 šolje šećera
- 2 šolje vode
- 2 pune kašike putera
- cimet
Priprema:
U većem tiganju ili šerpi istopite puter. Dodajte griz i kuvajte uz konstatno mešanje na srednjoj temperaturi dok ne dobije zlatnu boju, zatim dodajte šećer i kuvajte još malo uz mešanje. Na kraju dodajte vodu, poklopite, pa par minuta tako kuvajte, a zatim skinite poklopac, promešajte i opet poklopite. Kuvajte poklopljeno nekih 30 minuta na niskoj temperaturi uz povremeno mešanje. Sipajte u tanjir i dekorišite cimetom.
Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno