Toliko jednostavna za pripremu, a ukus očaravajući. Topi se u ustima, pa nećete moći da prestanete da jedete. Kako biste napravili ovu savršenu tortu potrebne su vam piškote, preko kojih ćete sipati čokoladni fil, a za dekoraciju koristite slatku pavlaku i nutelu.
Piškote možete i sami da napravite, ali kako biste je brzo napravili lakše je da ih kupite. Takođe, nutelu možete lako da napravite domaću, na vama je izbor. Ako želite da torta bude skroz domaća onda se potrudite i napravite neke sastojke same, a ako želite brzu poslasticu onda jednostavno sve kupite i smućkajte.
Sastojci:
Za fil:
- 2 jaja
- 500 ml mleka
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 kašika brašna
- 100 g čokolade
- 200 g margarina ili putera
- 1 šlag u prahu
Za dekoraciju:
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašika nutele
- čokolada
Još:
- 300-400 g piškota
- 300 ml mleka
Priprema:
Pomešajte jaja, šećer i vanilin šećer. Umutite, pa dodajte brašno i malo mleka. Sjedinite, pa dodajte ostatak mleka. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. U vruć fil dodajte čokoladu i mutite dok se ne otopi. U tu smesu na kraju dodajte šlag u prahu i puter. Sve sjedinite.
Okrugli kalup obložite providnom folijom i ređajte piškote umočene u mleko. Obložite i ivice, pa sipajte fil. Preko stavite još jedan red piškota, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider, najbolje je preko noći. Izvadite tortu, pa umutite slatku pavlaku sa nutelom i premažite je celu. Pospite rendanom čokoladom i uživajte. Držite u frižideru do serviranja.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: natasineslastice
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus