Za par minuta napravite osvežavajući desert. Od slatke pavlake i šećera u prahu, kao i jaja napravite smesu u koju ćete dodati sastojke po želji i napraviti najlepši sladoled. Uvek je ukusnija i zdravija domaća hrana od kupovne, a za ovaj porodični desert vam ne treba puno truda i vremena. Najviše će se oduševiti najmlađi koji neće moći da dočekaju da probaju.
Sendvič sladoled ni ne košta puno, a ukus fila možete da zamenite sa nečim što imate kod kuće kako vas ne bi koštalo ništa. Ako niste ljubitelj ovakeve vrste sladoled možete da napravite čokoladni na štapiću ili klasični. Okupite porodicu oko stola i uživajte uz omiljenu poslasticu.
Sastojci:
- ptit ber keks
- 500 ml slatke pavlake
- 125 g vanilin šećera
- 2 jajeta
- voćni toping
- kakao
- ekstrakt vanile
- malo mleka
Priprema:
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Dodajte jaja i nastavite da mutite. Podelite smesu na 3 jednaka dela. U jedan deo dodajte voćni toping, u drugi kakao, a u treći vanilu. Lepo promešajte. Odvojite 3 posude u koje može da stane 9 ptit bera. Umočite keks u mleko i ređajte u posude. U svaku posudu sipajte preko keksa različiti fil i rasporedite. Preko ide još jedan red keksa umočenog u mleko. Pokrijte i stavite u zamrzivač na minimum 4 sata. Isecite i poslužite.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus