Više ne morate da idete u radnju po omiljeni sladoled, jer sada možete jednostavno da ga napravite kod kuće.
Sastojci:
- štapići za sladoled
- 500 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 60 g kukuruznog skroba
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 100 g bele čokolade
- 100 g grčkog jogurta
Za preliv:
- 300 g crne čokolade (može i mlečna)
- seckani bademi
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, kukuruzni skrob, vanilu, šećer i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, a zatim dodajte belu čokoladu. Promešajte i dodajte grčki jogurt. Opet sve lepo promešajte i sipajte u tetrapak od mleka koji ste prethodno malo isprali i isekli vrh. Skalpelom ili tanjim nožem na užoj strani tetrapaka napravite mali rez i stavite štapiće. Pokrijte folijom i ostavite u zamrzivač preko noći.
Za preliv: Otopite čokoladu i dodajte seckane bademe. Ostavite da se malo prohladi.
Nožem isecite tetrapak između štapića i uklonite višak tako da dobijete sladoled na štapiću. Zatim umočite u čokoladu i stavite u zamrzivač još nekih pola sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus